ADVIP 2022 World Conference

Schedule, abstracts, presenter bios and contact information below


ADVIP 4th INTERNATIONAL CONFERENCE

“Safety and Justice:  A Call for Reform 
in Domestic Violence Arrest, Prosecution and Treatment Policies”
In partnership with New York University Center on Violence and Recovery

On the Zoom Platform, October 12, 2022, 8:30 a.m. – 3:45 p.m. (Pacific Standard Time)

(Total CEU Hours:  6.0)

CLICK HERE TO REGISTER

Schedule, Abstracts, and Presenter Bios Below

 

8:30 am. – 9:15 a.m. (45 Minutes)
AM1: The Current System:  The Good, the Bad, and the Ugly
Presenters: John Hamel and Brenda Russell

9:15 a.m. – 10:00 a.m. (45 minutes)
AM2:  A Review of the Contemporary Research Evidence
Presenters:  Elizabeth Bates & Nicola Graham-Kevan

MORNING BREAK:  10:00 a.m. – 10:15 a.m.

10:15 a.m. 11:00 a.m. (45 minutes)
AM3: The Impact of Current Policies on Ethnic Minority, and LGBTQ Populations
Presenters: Samuel Aymer & Adam Messinger

11:00 a.m. – 11:45 p.m. (45 minutes)
AM4: Domestic Violence and Child Custody
Presenters: John Hamel & Edward Kruk

LUNCH:  11:45 p.m. – 12:30 p.m.

12:30 p.m. – 1:15 p.m. (45 minutes)
PM1: Proposals for Arrest and Prosecution Reform
Presenters:  Jennifer Cox & Alesha Durfee 

1:15 p.m. – 2:00 p.m. (45 minutes)
PM2: Treatment Alternatives:  An Overview
Presenters: Jesse Hansen & Sandra Stith 

AFTERNOON BREAK:  2:00 p.m. – 2:15 p.m.

2:15 p.m. – 3:00 p.m. (45 minutes)
PM3: Restorative Justice, Part 1  
Presenters:  Linda Mills, Briana Barocas & Krystal McLeod

3:00 – 3:45 p.m.  (45 minutes)
PM4:  Restorative Justice, Part 2 
Presenters:  Mary Helen Maley, Blanca Acosta, Martha McLafferty